Składniki
300 gramów
1 opakowanie
2.5 szklanki
400 gramów
1 łyżeczka
25 gramów
3 sztuki
25 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
15 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dobrze umyty ryż włóż do garnka, zalej słoną wodą i ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Pokrój kurczaka w cienkie paski i odłóż. Zmieszaj przyprawę chińską, mąkę, sos sojowy, roztrzepane jajko oraz cukier.
Krok 4
Cebulę, marchew i paprykę pokrój w małą kostkę a czosnek zmiażdż. Cały czas mieszając smaż warzywa w woku przez 5 minut.
Krok 6
Fix Knorr zmieszaj z 50 ml zimnej wody.
Krok 3
W powstałej panierce obtocz mięso a następnie usmaż je na dużym ogniu na gorącym oleju. Jeśli zostanie trochę panierki, usmaż ją wraz w mięsem. Następnie odłóż całość na talerzyk.
Krok 5
Teraz dodaj do nich przygotowane mięso i ryż.
Krok 7
Wlej płyn do potrawy, dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze przez 5 minut. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej