Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Sałatka z mozzarellą

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

8

148 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

318 osób wydrukowało

Pobierz pdf

300 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

8 sztuk

1.25 sztuki

8 łyżeczek

8 sztuk

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Sałatę porwij, a ogórka, pomidora i rzodkiewkę pokrój w kostkę.

Sałatka z mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój na kawałki. Połącz ze sobą wszystkie składniki.

Sałatka z mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Do całości dodaj oliwę z oliwek, sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne koperkowo-ziołowy i dokładnie wymieszaj.

Sałatka z mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Podawaj z chlebem chrupkim posmarowanym Florą Original.

Sałatka z mozzarellą - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: witaminy A, witaminy E, witaminy C, potasu, wapnia, fosforu, manganu, witaminy D, tiaminy, ryboflawiny, witaminy B6, żelaza, cynku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z mozzarelląSałatka z mozzarellą

Sałatka z mozzarellą i warzywami to prosty sposób na dietetyczną zdrową kolację. Wybierz dobrej jakości włoską mozzarellę, najlepiej oryginalną z mleka bawolego. Do przyrządzenia jednej porcji fit sałatki wystarczy zaledwie ⅓ kulki – pokrój ją na nieduże kawałki i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Podziel sałatę (masłową albo rzymską), pokrój pomidora (słodkiego malinowego lub bawole serce o mięsistym miąższu), pół świeżego ogórka i dwie rzodkiewki. Dzięki nim fit sałatka z miękkim serem zyska chrupkie elementy i dostarczy aż 290 g warzyw, które są niezastąpionym źródłem witamin, składników mineralnych oraz błonnika. Żeby połączyć całość i nadać jej wyrazistego smaku, polej sałatkę z mozzarellą z pomidorami sosem na bazie oliwy, najlepiej o smaku koperkowo-ziołowym z gorczycą – mozzarella jest delikatna w smaku, więc ziołowy sos będzie do niej wyśmienicie pasował. To pożywne danie skomponuje się np. z dwiema kromkami chrupkiego pieczywa. Zdrowa kolacja na diecie to ważny posiłek, dlatego koniecznie zapisz nasz przepis i wypróbuj go przy najbliższej okazji. Życzymy smacznego!