Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem - z ryżem | Przepisy.pl pixel

Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na miękko (ok. 5 minut od wrzucenia do wrzątku wyjmij i po wystudzeniu pokrój na duże kawałki). Szczypiorek i koperek posiekaj w tym czasie.

Krok 2

Ryż gotuj według przepisu, a kurczaka i paprykę pokrój na średnie kostki.

Krok 3

Po wystudzeniu ryżu, dodaj do niego kukurydzę i posiekany szczypiorek oraz koperek.

Krok 4

Dorzuć jajka, kurczaka i paprykę i dopraw. Na koniec dodaj majonez.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej