Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
3 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na miękko (ok. 5 minut od wrzucenia do wrzątku wyjmij i po wystudzeniu pokrój na duże kawałki). Szczypiorek i koperek posiekaj w tym czasie.
Krok 2
Ryż gotuj według przepisu, a kurczaka i paprykę pokrój na średnie kostki.
Krok 3
Po wystudzeniu ryżu, dodaj do niego kukurydzę i posiekany szczypiorek oraz koperek.
Krok 4
Dorzuć jajka, kurczaka i paprykę i dopraw. Na koniec dodaj majonez.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej