Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem - z ryżem | Przepisy.pl pixel

Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na miękko (ok. 5 minut od wrzucenia do wrzątku wyjmij i po wystudzeniu pokrój na duże kawałki). Szczypiorek i koperek posiekaj w tym czasie.

Krok 2

Ryż gotuj według przepisu, a kurczaka i paprykę pokrój na średnie kostki.

Krok 3

Po wystudzeniu ryżu, dodaj do niego kukurydzę i posiekany szczypiorek oraz koperek.

Krok 4

Dorzuć jajka, kurczaka i paprykę i dopraw. Na koniec dodaj majonez.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wędzonego kurczaka z jajkiem na miękko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej