Sałatka z zupek chińskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zupek chińskich

Autor: ewa25653

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

3 plastry

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokruszyć makaron z nudle knorr (dowolny) i zalać gorącą wodą.

Krok 2

Ogórki oraz pomidory obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Szynkę lub wędlinę drobiowa pokroić w kostkę.

Krok 3

Makaron, ogórki, pomidory, szynkę oraz kukurydze wrzucić do miski. Dodać odcedzony makaron oraz majonez. Wymieszać. Doprawić do smaku i gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej