Sałatka z zupek chińskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zupek chińskich

Autor: ewa25653

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

3 plastry

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokruszyć makaron z nudle knorr (dowolny) i zalać gorącą wodą.

Krok 2

Ogórki oraz pomidory obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Szynkę lub wędlinę drobiowa pokroić w kostkę.

Krok 3

Makaron, ogórki, pomidory, szynkę oraz kukurydze wrzucić do miski. Dodać odcedzony makaron oraz majonez. Wymieszać. Doprawić do smaku i gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zupek chińskich  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Focaccia z cebulą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej