Saltimbocca - „niebo w gębie”.

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

60 dekagramów

1 szczypta

5 łyżek

30 dekagramów

16 sztuk

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na małe sznycle, rozbij, lekko posól i oprósz pieprzem.

Krok 2

Połóż na nie listek szałwii , plasterek szynki i zepnij. Obsmaż na maśle* ze wszystkich stron.

Krok 3

Dolej wino i zagotuj. Przykryj i duś na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 4

Do sosu pozostałego ze smażenia dodaj masło, wymieszaj i polej danie. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej