Saltimbocca - „niebo w gębie”. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Saltimbocca - „niebo w gębie”.

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

60 dekagramów

1 szczypta

5 łyżek

30 dekagramów

16 sztuk

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na małe sznycle, rozbij, lekko posól i oprósz pieprzem.

Krok 2

Połóż na nie listek szałwii , plasterek szynki i zepnij. Obsmaż na maśle* ze wszystkich stron.

Krok 3

Dolej wino i zagotuj. Przykryj i duś na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 4

Do sosu pozostałego ze smażenia dodaj masło, wymieszaj i polej danie. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej