
Składniki
1 szczypta
60 dekagramów
1 szczypta
5 łyżek
30 dekagramów
16 sztuk
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na małe sznycle, rozbij, lekko posól i oprósz pieprzem.
Krok 2
Połóż na nie listek szałwii , plasterek szynki i zepnij. Obsmaż na maśle* ze wszystkich stron.
Krok 3
Dolej wino i zagotuj. Przykryj i duś na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 4
Do sosu pozostałego ze smażenia dodaj masło, wymieszaj i polej danie. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej