Saltimbocca - „niebo w gębie”. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Saltimbocca - „niebo w gębie”.

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

60 dekagramów

1 szczypta

5 łyżek

30 dekagramów

16 sztuk

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na małe sznycle, rozbij, lekko posól i oprósz pieprzem.

Krok 2

Połóż na nie listek szałwii , plasterek szynki i zepnij. Obsmaż na maśle* ze wszystkich stron.

Krok 3

Dolej wino i zagotuj. Przykryj i duś na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 4

Do sosu pozostałego ze smażenia dodaj masło, wymieszaj i polej danie. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Saltimbocca - „niebo w gębie”. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej