
Składniki
1 szczypta
60 dekagramów
1 szczypta
5 łyżek
30 dekagramów
16 sztuk
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na małe sznycle, rozbij, lekko posól i oprósz pieprzem.
Krok 2
Połóż na nie listek szałwii , plasterek szynki i zepnij. Obsmaż na maśle* ze wszystkich stron.
Krok 3
Dolej wino i zagotuj. Przykryj i duś na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 4
Do sosu pozostałego ze smażenia dodaj masło, wymieszaj i polej danie. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej