Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
100 gramów
500 gramów
300 gramów
4 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę obierz i pokrój w ćwiartki. Pokrój liście kolendry, posiekaj paprykę i czosnek. Pomidory przekrój na pół. Selera pokrój w mniejsze kawałki i wymieszaj z pokrojonymi liśćmi kolendry, ostrą papryką, czosnkiem, pomidorami.

Krok 2
Następnie w głębokim naczyniu wymieszaj mięso krabowe z masłem.

Krok 3
Rybę pokrój w kawałki i oprósz marynatą. Na pergaminie ułóż warzywa, na warzywa ułóż kawałek ryby oraz mięso krabowe wymieszane z masłem.

Krok 4
Całość zawiń w pergamin, a końcówki pergaminu poskręcaj tak jak cukierki.

Krok 5
Rybę smaż na patelni grillowej pod przykryciem lub piecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez ok. 20 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej