Sernik biszkoptowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik biszkoptowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżeczki

1 łyżka

200 mililitrów

2 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

0.5 szklanki

26 sztuk

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę rozpuść w 0.5 szklanki gorącej wody. Nasącz nią lekko 16 biszkoptów. Wyłóż dno tortownicy o średnicy 20 cm i wstaw do lodówki.

Krok 2

Mascarpone wymieszaj ze śmietanką, cukrem i aromatem śmietankowym.

Krok 3

Białą czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Zmiksuj z masą serową.

Krok 4

Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody, wlej do masy czekoladowo-serowej i ponownie zmiksuj.

Krok 5

Pozostałe biszkopty pokrój na 3 części. Nasącz w reszcie kawy. Wraz z orzechami nerkowca(kilka odłóż) dodaj do masy i delikatnie wymieszaj.

Krok 6

Masę serową wyłóż na schłodzony biszkoptowy spód. Wierzch ciasta udekoruj startą czekoladą i orzechami nerkowca.

Krok 7

Ciasto wstaw na 2 godziny do lodówki. Wyjmij 10 minut przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej