Sernik gotowany z galaretką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto kruche:

3 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

masa serowa:

50 dekagramów

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 litra

15 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zagnieść i upiec osobno 3 placki w temp. 180 st. (Ja piekłam w blaszce prostokątnej i placki wyszły bardzo cienkie i kruche, więc sugeruję użyć tortownicy).

Krok 2

Ser: Rozpuścić Kasię, dodać cukier i ser, cały czas mieszając na małym ogniu.

Krok 3

Budyń, mleko i jajka zmiksować i wlać do sera.

Krok 4

Zagotować.

Krok 5

Ciepłą, ale nie gorącą masą przełożyć placki, polać też po wierzchu.

Krok 6

Odstawić na 2 godziny do lodówki po czym zalać tężejącą galaretka. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik gotowany z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik gotowany z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik gotowany z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik gotowany z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik gotowany z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik gotowany z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik gotowany z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sernik kokosowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej