Sernik gotowany z galaretką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto kruche:

1 łyżeczka

3 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

masa serowa:

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 litra

1 opakowanie

15 dekagramów

50 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zagnieść i upiec osobno 3 placki w temp. 180 st. (Ja piekłam w blaszce prostokątnej i placki wyszły bardzo cienkie i kruche, więc sugeruję użyć tortownicy).

Krok 2

Ser: Rozpuścić Kasię, dodać cukier i ser, cały czas mieszając na małym ogniu.

Krok 3

Budyń, mleko i jajka zmiksować i wlać do sera.

Krok 4

Zagotować.

Krok 5

Ciepłą, ale nie gorącą masą przełożyć placki, polać też po wierzchu.

Krok 6

Odstawić na 2 godziny do lodówki po czym zalać tężejącą galaretka. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej