Sernik na ciemnym spodzie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa serowa:

1 kilogram

1 opakowanie

3 łyżki

6 sztuk

20 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

ciasto:

0.5 kilograma

20 dekagramów

3 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto ciemne: Wszystkie składniki i Kasię wyłożyć na stolnicę.

Krok 2

Zagniatać, aż się dobrze złączy.

Krok 3

Podzielić na dwie części, zawinąć w woreczek i włożyć do zamrażalnika.

Krok 4

Masa serowa: Ser zmielić.

Krok 5

Utrzeć żółtka z cukrem i z Kasią.

Krok 6

Białka ubić na sztywno.

Krok 7

Do utartych żółtek z cukrem dodać ser, rodzynki, cukier waniliowy, białka, mąkę ziemniaczaną.

Krok 8

Wymieszać.

Krok 9

Połowę ciasta potrzeć na spód, wyłożyć na to ser, potrzeć drugą połowę, włożyć do piekarnika. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na ciemnym spodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na ciemnym spodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na ciemnym spodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na ciemnym spodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na ciemnym spodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na ciemnym spodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na ciemnym spodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej