Sernik na ciemnym spodzie

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 łyżki

1 łyżka

20 dekagramów

0.5 kilograma

3 łyżki

masa serowa:

6 sztuk

1 kilogram

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto ciemne: Wszystkie składniki i Kasię wyłożyć na stolnicę.

Krok 2

Zagniatać, aż się dobrze złączy.

Krok 3

Podzielić na dwie części, zawinąć w woreczek i włożyć do zamrażalnika.

Krok 4

Masa serowa: Ser zmielić.

Krok 5

Utrzeć żółtka z cukrem i z Kasią.

Krok 6

Białka ubić na sztywno.

Krok 7

Do utartych żółtek z cukrem dodać ser, rodzynki, cukier waniliowy, białka, mąkę ziemniaczaną.

Krok 8

Wymieszać.

Krok 9

Połowę ciasta potrzeć na spód, wyłożyć na to ser, potrzeć drugą połowę, włożyć do piekarnika. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej