Składniki
1 kilogram
1.5 szklanki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżeczki
1 opakowanie
5 sztuk
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę i kaszę połączyć z proszkiem do pieczenia i wymieszać z serkiem.
Krok 2
Żółtka, utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać serek, wsypać rodzynki i wymieszać.
Krok 3
Formę do pieczenie wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na dnie formy ułożyć herbatniki i wyłożyć masę serową.
Krok 4
Piec przez ok. 1h w temp. 170 C.
Krok 5
Sernik powinien wyrosnąć ponad formę, przy studzeniu nieco opadnie. Można udekorować go polewą kakaową lub przed podaniem polać lekko sokiem malinowym. Smacznego !
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Puszysty sernik z Vitello
Sernik to wypiek obowiązkowy na świątecznym stole, ale jego ważna pozycja wśród innych ciast nie oznacza, że musi być trudny do wykonania. Przepis na puszysty sernik z wiaderka Vitello przygotowuje się szybko i łatwo, a efekt jest wspaniały. Spróbuj!
Dla kogo?
Dla fanów słodkich wypieków, którzy lubią sobie ułatwiać pracę. Sernik Vitello na herbatnikach zawsze się uda.
Na jaką okazję?
Ten przepis jest dobry na każdą okazję. Sernik z serka naturalnego Vitello sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta.
Czy wiesz, że?
Masy sernikowej nie należy ucierać zbyt długo, ponieważ mocno się napowietrzy i opadnie po upieczeniu.
Dla urozmaicenia:
Rodzynki możesz zastąpić innymi ulubionymi bakaliami lub całkiem z nich zrezygnować. Dla każdego coś dobrego!