
Składniki
1 kilogram
1.5 szklanki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżeczki
1 opakowanie
5 sztuk
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę i kaszę połączyć z proszkiem do pieczenia i wymieszać z serkiem.
Krok 2
Żółtka, utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać serek, wsypać rodzynki i wymieszać.
Krok 3
Formę do pieczenie wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na dnie formy ułożyć herbatniki i wyłożyć masę serową.
Krok 4
Piec przez ok. 1h w temp. 170 C.
Krok 5
Sernik powinien wyrosnąć ponad formę, przy studzeniu nieco opadnie. Można udekorować go polewą kakaową lub przed podaniem polać lekko sokiem malinowym. Smacznego !
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Puszysty sernik z Vitello
Sernik to wypiek obowiązkowy na świątecznym stole, ale jego ważna pozycja wśród innych ciast nie oznacza, że musi być trudny do wykonania. Przepis na puszysty sernik z wiaderka Vitello przygotowuje się szybko i łatwo, a efekt jest wspaniały. Spróbuj!
Dla kogo?
Dla fanów słodkich wypieków, którzy lubią sobie ułatwiać pracę. Sernik Vitello na herbatnikach zawsze się uda.
Na jaką okazję?
Ten przepis jest dobry na każdą okazję. Sernik z serka naturalnego Vitello sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta.
Czy wiesz, że?
Masy sernikowej nie należy ucierać zbyt długo, ponieważ mocno się napowietrzy i opadnie po upieczeniu.
Dla urozmaicenia:
Rodzynki możesz zastąpić innymi ulubionymi bakaliami lub całkiem z nich zrezygnować. Dla każdego coś dobrego!