Puszysty sernik z Vitello

Autor: Kyndzaa Kyndzaa

ratingratingratingratingrating

8

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 kilogram

5 sztuk

1 opakowanie

1.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę i kaszę połączyć z proszkiem do pieczenia i wymieszać z serkiem.

Krok 2

Żółtka, utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać serek, wsypać rodzynki i wymieszać.

Krok 3

Formę do pieczenie wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na dnie formy ułożyć herbatniki i wyłożyć masę serową.

Krok 4

Piec przez ok. 1h w temp. 170 C.

Krok 5

Sernik powinien wyrosnąć ponad formę, przy studzeniu nieco opadnie. Można udekorować go polewą kakaową lub przed podaniem polać lekko sokiem malinowym. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Puszysty sernik z VitelloPuszysty sernik z Vitello

Sernik to wypiek obowiązkowy na świątecznym stole, ale jego ważna pozycja wśród innych ciast nie oznacza, że musi być trudny do wykonania. Przepis na puszysty sernik z wiaderka Vitello przygotowuje się szybko i łatwo, a efekt jest wspaniały. Spróbuj!

Dla kogo?

Dla fanów słodkich wypieków, którzy lubią sobie ułatwiać pracę. Sernik Vitello na herbatnikach zawsze się uda.

Na jaką okazję?

Ten przepis jest dobry na każdą okazję. Sernik z serka naturalnego Vitello sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta.

Czy wiesz, że?

Masy sernikowej nie należy ucierać zbyt długo, ponieważ mocno się napowietrzy i opadnie po upieczeniu.

Dla urozmaicenia:

Rodzynki możesz zastąpić innymi ulubionymi bakaliami lub całkiem z nich zrezygnować. Dla każdego coś dobrego!