Sernik pycha

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

30 dekagramów

150 gramów

1 opakowanie

masa serowa:

1 kilogram

1 szklanka

4 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

null gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto zagniatamy i wyklejamy formę z brzegami (forma wymiary 20 na 30 cm).

Krok 2

Masa twarogowa: Żółtka i jaja ucieramy z cukrem na puch, dodajemy twaróg i ucieramy dokładnie, następnie dodajemy budyń, olej i w razie konieczności mleko.

Krok 3

Masę ucieramy, a potem wylewamy na ciasto kruche, na masę wykładamy jabłka obrane i pocięte na ósemki.

Krok 4

Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika (temperatura 170 stopni) i tak pieczemy przez około 50 minut.

Krok 5

Na 5 minut przed końcem pieczenia ubijamy pianę z pozostawionych białek, dodajemy 1 szklankę cukru i ubijamy do jego prawie całkowitego rozpuszczenia.

Krok 6

Wyciągamy ciasto, wykładamy pianę na niego oraz zmniejszamy temperaturę pieczenia na 140 stopni.

Krok 7

Piec jeszcze około 10 minut.

Krok 8

Ciasto zostawić do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik pycha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik pycha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik pycha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik pycha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik pycha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik pycha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik pycha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik gazetowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej