Skrzydełka słodko- pikantne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka słodko- pikantne

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

1 łyżka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka dokładnie myjemy, wyciągamy pozostałe piórka. Przygotowujemy marynatę z słodko- pikantnego sosu chilli, przyprawy do kurczaka Knorra oraz sosu sojowego.

Krok 2

Smarujemy marynatą skrzydełka. Odstające części skrzydła zakładamy na kość.

Krok 3

Marynujemy co najmniej 2 godziny w lodówce. Po tym czasie grillujemy ok 40 minut. Polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej