
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
1 łyżka
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka dokładnie myjemy, wyciągamy pozostałe piórka. Przygotowujemy marynatę z słodko- pikantnego sosu chilli, przyprawy do kurczaka Knorra oraz sosu sojowego.
Krok 2
Smarujemy marynatą skrzydełka. Odstające części skrzydła zakładamy na kość.
Krok 3
Marynujemy co najmniej 2 godziny w lodówce. Po tym czasie grillujemy ok 40 minut. Polecam.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej