
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
1 łyżka
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka dokładnie myjemy, wyciągamy pozostałe piórka. Przygotowujemy marynatę z słodko- pikantnego sosu chilli, przyprawy do kurczaka Knorra oraz sosu sojowego.
Krok 2
Smarujemy marynatą skrzydełka. Odstające części skrzydła zakładamy na kość.
Krok 3
Marynujemy co najmniej 2 godziny w lodówce. Po tym czasie grillujemy ok 40 minut. Polecam.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej