Skrzydełka słodko- pikantne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka słodko- pikantne

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

1 łyżka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka dokładnie myjemy, wyciągamy pozostałe piórka. Przygotowujemy marynatę z słodko- pikantnego sosu chilli, przyprawy do kurczaka Knorra oraz sosu sojowego.

Krok 2

Smarujemy marynatą skrzydełka. Odstające części skrzydła zakładamy na kość.

Krok 3

Marynujemy co najmniej 2 godziny w lodówce. Po tym czasie grillujemy ok 40 minut. Polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka słodko- pikantne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Uszka z kapustą i grzybami
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej