Śledzie Mościckiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie Mościckiego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

3 ziarna

4 sztuki

1 łyżka

3 sztuki

0.5 szklanki

5 ziaren

2 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój w paseczki, marchew i pietruszkę w plastry i uduś na oleju.

Krok 2

Cebule posiekaj, dodaj do selera.

Krok 3

Zagotuj pół szklanki octu. Wsyp kilka ziaren czarnego pieprzu, ziela angielskiego i listek bobkowy. Ostudź i zmieszaj z jarzynami.

Krok 4

Dodaj 2 duże łyżki pasty pomidorowej i łyżeczkę cukru. Przypraw pieprzem cayenne i ostudź.

Krok 5

Śledzie umieść w naczyniu, zalej sosem z jarzynami i włóż do lodówki na 2 dni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej