Śledzie Mościckiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie Mościckiego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

3 ziarna

4 sztuki

1 łyżka

3 sztuki

0.5 szklanki

5 ziaren

2 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój w paseczki, marchew i pietruszkę w plastry i uduś na oleju.

Krok 2

Cebule posiekaj, dodaj do selera.

Krok 3

Zagotuj pół szklanki octu. Wsyp kilka ziaren czarnego pieprzu, ziela angielskiego i listek bobkowy. Ostudź i zmieszaj z jarzynami.

Krok 4

Dodaj 2 duże łyżki pasty pomidorowej i łyżeczkę cukru. Przypraw pieprzem cayenne i ostudź.

Krok 5

Śledzie umieść w naczyniu, zalej sosem z jarzynami i włóż do lodówki na 2 dni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej