Śledzie Mościckiego

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 ziarna

3 sztuki

3 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

5 ziaren

1 łyżka

2 łyżki

1 kilogram

1 łyżka

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój w paseczki, marchew i pietruszkę w plastry i uduś na oleju.

Krok 1

Cebule posiekaj, dodaj do selera.

Krok 1

Zagotuj pół szklanki octu. Wsyp kilka ziaren czarnego pieprzu, ziela angielskiego i listek bobkowy. Ostudź i zmieszaj z jarzynami.

Krok 1

Dodaj 2 duże łyżki pasty pomidorowej i łyżeczkę cukru. Przypraw pieprzem cayenne i ostudź.

Krok 1

Śledzie umieść w naczyniu, zalej sosem z jarzynami i włóż do lodówki na 2 dni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej