Śledzie Mościckiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie Mościckiego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

3 ziarna

4 sztuki

1 łyżka

3 sztuki

0.5 szklanki

5 ziaren

2 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój w paseczki, marchew i pietruszkę w plastry i uduś na oleju.

Krok 2

Cebule posiekaj, dodaj do selera.

Krok 3

Zagotuj pół szklanki octu. Wsyp kilka ziaren czarnego pieprzu, ziela angielskiego i listek bobkowy. Ostudź i zmieszaj z jarzynami.

Krok 4

Dodaj 2 duże łyżki pasty pomidorowej i łyżeczkę cukru. Przypraw pieprzem cayenne i ostudź.

Krok 5

Śledzie umieść w naczyniu, zalej sosem z jarzynami i włóż do lodówki na 2 dni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie Mościckiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sos chrzanowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej