
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
3 ziarna
4 sztuki
1 łyżka
3 sztuki
0.5 szklanki
5 ziaren
2 łyżki
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selera pokrój w paseczki, marchew i pietruszkę w plastry i uduś na oleju.
Krok 2
Cebule posiekaj, dodaj do selera.
Krok 3
Zagotuj pół szklanki octu. Wsyp kilka ziaren czarnego pieprzu, ziela angielskiego i listek bobkowy. Ostudź i zmieszaj z jarzynami.
Krok 4
Dodaj 2 duże łyżki pasty pomidorowej i łyżeczkę cukru. Przypraw pieprzem cayenne i ostudź.
Krok 5
Śledzie umieść w naczyniu, zalej sosem z jarzynami i włóż do lodówki na 2 dni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej