
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
3 ziarna
4 sztuki
1 łyżka
3 sztuki
0.5 szklanki
5 ziaren
2 łyżki
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selera pokrój w paseczki, marchew i pietruszkę w plastry i uduś na oleju.
Krok 2
Cebule posiekaj, dodaj do selera.
Krok 3
Zagotuj pół szklanki octu. Wsyp kilka ziaren czarnego pieprzu, ziela angielskiego i listek bobkowy. Ostudź i zmieszaj z jarzynami.
Krok 4
Dodaj 2 duże łyżki pasty pomidorowej i łyżeczkę cukru. Przypraw pieprzem cayenne i ostudź.
Krok 5
Śledzie umieść w naczyniu, zalej sosem z jarzynami i włóż do lodówki na 2 dni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej