Smalec babci Heleny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smalec babci Heleny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

2 sztuki

0.5 kilograma

0.5 kilograma

0.5 kilograma

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki włóż do robota kuchennego i dokładnie zmiel.

Krok 2

Następnie wolno wytop, przelej do słoików i pozostaw w chłodnym miejscu.

Krok 3

Przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej