Smalec babci Heleny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smalec babci Heleny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

2 sztuki

0.5 kilograma

0.5 kilograma

0.5 kilograma

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki włóż do robota kuchennego i dokładnie zmiel.

Krok 2

Następnie wolno wytop, przelej do słoików i pozostaw w chłodnym miejscu.

Krok 3

Przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smalec babci Heleny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak z brzoskwinią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej