Smażona nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyć - osuszyć . Polać przyprawą Knorr zmieszaną z kilkoma łyżkami oleju , połową skórki cytrynowej i zostawić na 30 minut w lodówce .

Krok 2

Oprószyć mąką i smażyć na oleju na rumiano ze wszystkich stron .

Krok 3

W czasie kiedy ryba się smaży umyć i osuszyć sałatę . Porwać na kawałki. Pomidor pokroić w kostkę i posypać nim sałatę . Przygotować sos sałatkowy .

Krok 4

Na talerzu układać porcję sałaty - polewać sosem sałatkowym , a na tym kłaść usmażoną nototenię .

Krok 5

Osobno podać ziemniaki z wody lub frytki .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chłopski kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej