Smażona nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyć - osuszyć . Polać przyprawą Knorr zmieszaną z kilkoma łyżkami oleju , połową skórki cytrynowej i zostawić na 30 minut w lodówce .

Krok 2

Oprószyć mąką i smażyć na oleju na rumiano ze wszystkich stron .

Krok 3

W czasie kiedy ryba się smaży umyć i osuszyć sałatę . Porwać na kawałki. Pomidor pokroić w kostkę i posypać nim sałatę . Przygotować sos sałatkowy .

Krok 4

Na talerzu układać porcję sałaty - polewać sosem sałatkowym , a na tym kłaść usmażoną nototenię .

Krok 5

Osobno podać ziemniaki z wody lub frytki .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona  nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta z salami i serem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej