Smażona nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżeczki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby umyć - osuszyć . Polać przyprawą Knorr zmieszaną z kilkoma łyżkami oleju , połową skórki cytrynowej i zostawić na 30 minut w lodówce .
Krok 2
Oprószyć mąką i smażyć na oleju na rumiano ze wszystkich stron .
Krok 3
W czasie kiedy ryba się smaży umyć i osuszyć sałatę . Porwać na kawałki. Pomidor pokroić w kostkę i posypać nim sałatę . Przygotować sos sałatkowy .
Krok 4
Na talerzu układać porcję sałaty - polewać sosem sałatkowym , a na tym kłaść usmażoną nototenię .
Krok 5
Osobno podać ziemniaki z wody lub frytki .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej