Smażona nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżeczki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby umyć - osuszyć . Polać przyprawą Knorr zmieszaną z kilkoma łyżkami oleju , połową skórki cytrynowej i zostawić na 30 minut w lodówce .
Krok 2
Oprószyć mąką i smażyć na oleju na rumiano ze wszystkich stron .
Krok 3
W czasie kiedy ryba się smaży umyć i osuszyć sałatę . Porwać na kawałki. Pomidor pokroić w kostkę i posypać nim sałatę . Przygotować sos sałatkowy .
Krok 4
Na talerzu układać porcję sałaty - polewać sosem sałatkowym , a na tym kłaść usmażoną nototenię .
Krok 5
Osobno podać ziemniaki z wody lub frytki .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej