
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
2 szklanki
8 plastrów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bekon wrzuć na patelnię i smaż przez około 6 minut, aby stał się chrupiący. Przełóż go na ręcznik papierowy.
Krok 2
Pomidora pokrój na 8 części i usuń nasiona.
Krok 3
4 kromki posyp startym serem, na wierzch połóż po 2 cząstki pomidora oraz 2 plastry boczku. Posyp pozostałym serem i przykryj kromkami. Na wierzchu posmaruj majonezem.
Krok 4
Na rozgrzaną patelnię włóż dwa sandwicze położone stroną posmarowaną majonezem. Obciąż je talerzykiem i smaż przez 2 minuty, aż spód się zarumieni.
Krok 5
Wierzchy znowu posmaruj majonezem, przewróć na drugą stronę i smaż 2 minuty.
Krok 6
Dwa kolejne sandwicze przyrządź tak samo. Wszystkie przekrój po przekątnej na połowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej