
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
2 szklanki
8 plastrów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bekon wrzuć na patelnię i smaż przez około 6 minut, aby stał się chrupiący. Przełóż go na ręcznik papierowy.
Krok 2
Pomidora pokrój na 8 części i usuń nasiona.
Krok 3
4 kromki posyp startym serem, na wierzch połóż po 2 cząstki pomidora oraz 2 plastry boczku. Posyp pozostałym serem i przykryj kromkami. Na wierzchu posmaruj majonezem.
Krok 4
Na rozgrzaną patelnię włóż dwa sandwicze położone stroną posmarowaną majonezem. Obciąż je talerzykiem i smaż przez 2 minuty, aż spód się zarumieni.
Krok 5
Wierzchy znowu posmaruj majonezem, przewróć na drugą stronę i smaż 2 minuty.
Krok 6
Dwa kolejne sandwicze przyrządź tak samo. Wszystkie przekrój po przekątnej na połowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej