Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

25

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 szklanki

8 plastrów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bekon wrzuć na patelnię i smaż przez około 6 minut, aby stał się chrupiący. Przełóż go na ręcznik papierowy.

Krok 2

Pomidora pokrój na 8 części i usuń nasiona.

Krok 3

4 kromki posyp startym serem, na wierzch połóż po 2 cząstki pomidora oraz 2 plastry boczku. Posyp pozostałym serem i przykryj kromkami. Na wierzchu posmaruj majonezem.

Krok 4

Na rozgrzaną patelnię włóż dwa sandwicze położone stroną posmarowaną majonezem. Obciąż je talerzykiem i smaż przez 2 minuty, aż spód się zarumieni.

Krok 5

Wierzchy znowu posmaruj majonezem, przewróć na drugą stronę i smaż 2 minuty.

Krok 6

Dwa kolejne sandwicze przyrządź tak samo. Wszystkie przekrój po przekątnej na połowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Soczysty kurczak z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej