Babka jarzynowo-mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka jarzynowo-mięsna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

200 gramów

1 szczypta

1 kilogram

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew, selera, pietruszką i cebulę obierz i umyj. Ugotuj wraz z boczkiem. Ostudź.

Krok 2

Ugotowane mięso i warzywa zmiel.

Krok 3

Bułki namocz w mleku, odciśnij i dodaj do masy.

Krok 4

Wbij jajka, dodaj gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz i na końcu kaszę mannę. Wszystkie składniki starannie wymieszaj.

Krok 5

Do posmarowanej masłem formy wlej masę, a na wierzchu połóż kawałek masła.

Krok 6

Piecz około 40 minut w temperaturze 170 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej