Babka jarzynowo-mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka jarzynowo-mięsna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

200 gramów

1 szczypta

1 kilogram

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew, selera, pietruszką i cebulę obierz i umyj. Ugotuj wraz z boczkiem. Ostudź.

Krok 2

Ugotowane mięso i warzywa zmiel.

Krok 3

Bułki namocz w mleku, odciśnij i dodaj do masy.

Krok 4

Wbij jajka, dodaj gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz i na końcu kaszę mannę. Wszystkie składniki starannie wymieszaj.

Krok 5

Do posmarowanej masłem formy wlej masę, a na wierzchu połóż kawałek masła.

Krok 6

Piecz około 40 minut w temperaturze 170 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej