
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
200 gramów
1 szczypta
1 kilogram
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew, selera, pietruszką i cebulę obierz i umyj. Ugotuj wraz z boczkiem. Ostudź.
Krok 2
Ugotowane mięso i warzywa zmiel.
Krok 3
Bułki namocz w mleku, odciśnij i dodaj do masy.
Krok 4
Wbij jajka, dodaj gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz i na końcu kaszę mannę. Wszystkie składniki starannie wymieszaj.
Krok 5
Do posmarowanej masłem formy wlej masę, a na wierzchu połóż kawałek masła.
Krok 6
Piecz około 40 minut w temperaturze 170 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej