Babka jarzynowo-mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka jarzynowo-mięsna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

200 gramów

1 szczypta

1 kilogram

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew, selera, pietruszką i cebulę obierz i umyj. Ugotuj wraz z boczkiem. Ostudź.

Krok 2

Ugotowane mięso i warzywa zmiel.

Krok 3

Bułki namocz w mleku, odciśnij i dodaj do masy.

Krok 4

Wbij jajka, dodaj gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz i na końcu kaszę mannę. Wszystkie składniki starannie wymieszaj.

Krok 5

Do posmarowanej masłem formy wlej masę, a na wierzchu połóż kawałek masła.

Krok 6

Piecz około 40 minut w temperaturze 170 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka jarzynowo-mięsna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej