Chińskie Fondue przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chińskie Fondue

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
55 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

wywar:

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

10 sztuk

50 gramów

750 mililitrów

100 mililitrów

dodatki mięsne:

200 gramów

200 gramów

dodatki warzywne:

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

pozostałe:

1 garść

1 garść

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj 750 ml wody z kostką Knorr.

Krok 2

Dodaj trawę cytrynową, listki limonki, sos sojowy, posiekany czosnek oraz suszone grzyby. Gotuj powoli ok 10 minut.

Krok 3

W tym czasie pokrój wszystkie warzywa w mniejsze kawałki, a mięsa w paski.

Krok 4

Gotowy bulion przelej przez sito i gorący postaw na stole. Dookoła poukładaj wszystkie dodatki w mniejszych miseczkach.

Krok 5

Dodatki podgrzewaj według własnych upodobań i kolejności w bulionie i podawaj z prażoną cebulką, sezamem i zieloną dymką lub kolendrą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie Fondue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie Fondue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie Fondue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie Fondue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie Fondue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie Fondue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie Fondue - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chińskie FondueChińskie Fondue

O fondue serowym i czekoladowym pewnie słyszał każdy, nawet jeśli nie miał okazji go spróbować. A co powiesz na chińskie fondue? Tak, to właśnie ono staje się coraz popularniejsze. Mięsne i warzywne dodatki, maczane w bulionie, to nowoczesny sposób na spotkanie rodzinne lub z przyjaciółmi.

Dla kogo?

Dla fanów oryginalnych potraw! Chińskiego fondue nie można sobie odmówić, bo wołowina, kurczak i warzywa w aromatycznym bulionie smakują naprawdę rewelacyjnie.

Na jaką okazję?

Chińskie fondue to znakomity pomysł na niedzielny obiad, ale też spotkanie w gronie znajomych. Każdemu posmakuje!

Czy wiesz, że?

Fondue chińskie to jednogarnkowa potrawa w postaci bulionu, w którym macza się mięso i warzywa nadziane na widelce.

Dla urozmaicenia:

Możesz też użyć innych ulubionych dodatków, takich jak kalafior czy pieczarki. Możliwości jest wiele!