Składniki
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
10 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę rozprowadź z połową śmietanki.
Krok 2
Drugą połowę zagotuj z wanilią i kakao.
Krok 3
Połącz obie masy.
Krok 4
Żółtka utrzyj z cukrem i wlej do nich masę. Dokładnie wymieszaj. Ostudź w zimnej wodzie, ciągle mieszając.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej