Sos kakaowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kakaowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

2 sztuki

10 gramów

1 szklanka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę rozprowadź z połową śmietanki.

Krok 2

Drugą połowę zagotuj z wanilią i kakao.

Krok 3

Połącz obie masy.

Krok 4

Żółtka utrzyj z cukrem i wlej do nich masę. Dokładnie wymieszaj. Ostudź w zimnej wodzie, ciągle mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kakaowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej