Sos słodko-ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos słodko-ostry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalewę z ananasa odlej do rondelka, a 6 plasterków pokrój na drobną kostkę.

Krok 2

Do zalewy z ananasa dodaj wodę, sos sojowy, sambal oelek, ketchup, ocet, cukier, imbir oraz Fix Knorr.

Krok 3

Składniki dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Krok 4

Dodaj pokrojonego ananasa i gotuj ok 5 minut aż sos zgęstnieje. Sos idealnie pasuje do dań mięsnych i ryżu.

2

Opinie o przepisie

  • Damian

    Damian , 07.08.2020

    Osobiście polecam dodać mniejszą ilość ananasa( w moim przypadku 3 plastry). Oprócz tego przepis świetny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 01.06.2018

    Tak,spoko przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej