Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym z bakłażanem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym z bakłażanem i oliwkami

Autor: Niezły Mlynek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

100 gramów

260 gramów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

4 sztuki

8 sztuk

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

na patelni rozgrzewamy ok 2 łyżek Ramy Smaż jak szef kuchni, jak znikną bąbelki wtedy mamy pewność, że patelnia jest dobrze rozgrzana i możemy smażyć. Podsmażamy ok 5 minut bakłażana pokrojonego w kostkę, dodajemy sprasowany czosnek, a następnie odciśniętego tuńczyka, wszystko nadal podsmażamy.

Krok 2

Dodajemy pomidory i wszystko dusimy na średnim ogniu pod przykryciem ok 5 minut.

Krok 3

Po tym czasie znowu sos podsmażamy, doprawiając Tabasco, solą i pieprzem. Na sam koniec dodajemy oliwki pokrojone na mniejsze kawałki.

Krok 4

W garnku zagotowujemy wodę na makaron i gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Najlepiej smakuje al dente.

Krok 5

Makaron mieszamy razem z sosem i podajemy z serem oraz świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym z bakłażanem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej