Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym z bakłażanem i oliwkami
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
500 gramów
300 gramów
100 gramów
260 gramów
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
4 sztuki
8 sztuk
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
na patelni rozgrzewamy ok 2 łyżek Ramy Smaż jak szef kuchni, jak znikną bąbelki wtedy mamy pewność, że patelnia jest dobrze rozgrzana i możemy smażyć. Podsmażamy ok 5 minut bakłażana pokrojonego w kostkę, dodajemy sprasowany czosnek, a następnie odciśniętego tuńczyka, wszystko nadal podsmażamy.
Krok 2
Dodajemy pomidory i wszystko dusimy na średnim ogniu pod przykryciem ok 5 minut.
Krok 3
Po tym czasie znowu sos podsmażamy, doprawiając Tabasco, solą i pieprzem. Na sam koniec dodajemy oliwki pokrojone na mniejsze kawałki.
Krok 4
W garnku zagotowujemy wodę na makaron i gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Najlepiej smakuje al dente.
Krok 5
Makaron mieszamy razem z sosem i podajemy z serem oraz świeżą bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej