Suchy makowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

44

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 35 min. w 180°C.

Krok 3

Gdy będzie gładkie, wlać olejek migdałowy i ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.

Krok 4

Kasię rozetrzeć w garnku, wsypać suche składniki, wyrobić ciasto.

Krok 5

Cukier, mąkę z proszkiem i mak wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Suchy makowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Suchy makowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Suchy makowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Suchy makowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Suchy makowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Suchy makowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Suchy makowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej