Sum lub miętus pieczony II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sum lub miętus pieczony II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

150 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ryby zdejmij skórę, umyj mięso, pokrój na kwałki i przypraw.

Krok 2

Cytryny obierz i pokrój na plasterki. Obłóż nimi rybę.

Krok 3

Rybę posyp kawałkami masła, zawiń w pergamin i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej