Sum lub miętus pieczony II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sum lub miętus pieczony II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

150 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ryby zdejmij skórę, umyj mięso, pokrój na kwałki i przypraw.

Krok 2

Cytryny obierz i pokrój na plasterki. Obłóż nimi rybę.

Krok 3

Rybę posyp kawałkami masła, zawiń w pergamin i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Azjatycka zupa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej