
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
150 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z ryby zdejmij skórę, umyj mięso, pokrój na kwałki i przypraw.
Krok 2
Cytryny obierz i pokrój na plasterki. Obłóż nimi rybę.
Krok 3
Rybę posyp kawałkami masła, zawiń w pergamin i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej