Świąteczna babka cytrynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna babka cytrynowa

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 szklanka

150 gramów

3 sztuki

3 łyżeczki

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijamy wraz z cukrem. Następnie dodajemy miękką margarynę, miksujemy.

Krok 2

Cały czas miksując dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kisielem. Następnie dodajemy serek homogenizowany, sok z cytryny oraz cukier waniliowy. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą za pomocą miksera.

Krok 3

Ciasto wylewamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy, pieczemy 50 minut w temp. 180*C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej