Świąteczna babka cytrynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna babka cytrynowa

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 szklanka

150 gramów

3 sztuki

3 łyżeczki

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijamy wraz z cukrem. Następnie dodajemy miękką margarynę, miksujemy.

Krok 2

Cały czas miksując dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kisielem. Następnie dodajemy serek homogenizowany, sok z cytryny oraz cukier waniliowy. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą za pomocą miksera.

Krok 3

Ciasto wylewamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy, pieczemy 50 minut w temp. 180*C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej