Świąteczna babka cytrynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna babka cytrynowa

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 szklanka

150 gramów

3 sztuki

3 łyżeczki

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijamy wraz z cukrem. Następnie dodajemy miękką margarynę, miksujemy.

Krok 2

Cały czas miksując dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kisielem. Następnie dodajemy serek homogenizowany, sok z cytryny oraz cukier waniliowy. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą za pomocą miksera.

Krok 3

Ciasto wylewamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy, pieczemy 50 minut w temp. 180*C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej