Świąteczna babka cytrynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna babka cytrynowa

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 szklanka

150 gramów

3 sztuki

3 łyżeczki

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijamy wraz z cukrem. Następnie dodajemy miękką margarynę, miksujemy.

Krok 2

Cały czas miksując dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kisielem. Następnie dodajemy serek homogenizowany, sok z cytryny oraz cukier waniliowy. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą za pomocą miksera.

Krok 3

Ciasto wylewamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy, pieczemy 50 minut w temp. 180*C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna babka cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej