
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
1.5 szklanki
0.6 szklanki
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw zrób sos - zmieszaj jogurt i majonez, ewentualnie doprawiając solą i pieprzem.
Krok 2
Do odsączonych krewetek dodaj rzodkiewki skrojone w cienkie plastry, ryż, cebulę oraz koperek i szczypiorek.
Krok 3
Polej danie sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej