Świt w Barcelonie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świt w Barcelonie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1.5 szklanki

0.6 szklanki

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw zrób sos - zmieszaj jogurt i majonez, ewentualnie doprawiając solą i pieprzem.

Krok 2

Do odsączonych krewetek dodaj rzodkiewki skrojone w cienkie plastry, ryż, cebulę oraz koperek i szczypiorek.

Krok 3

Polej danie sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świt w Barcelonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świt w Barcelonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świt w Barcelonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świt w Barcelonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świt w Barcelonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świt w Barcelonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świt w Barcelonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świt w Barcelonie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Corn Dogi
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej