szarpaniec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1 opakowanie

4 łyżeczki

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuszczamy Kasię, ucieramy ją z żółtkami i cukrem dodajemy mąkę i sól i proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na 3 części.

Krok 2

Pierwszą rozkładamy na blaszce. Na nią nakładamy owoce (jeśli świeże, to dobrze jest posmarować ciasto dżemem, żeby spód nie wchłaniał wilgoci z owoców.) Do drugiej dodajemy kakao i posypujemy owoce.

Krok 3

Ubijamy pianę z białek z cukrem - wylewamy na ciemną część ciasta. Na koniec posypujemy pianę z białek 3 częścią ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • szarpaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • szarpaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • szarpaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • szarpaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • szarpaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • szarpaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • szarpaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Crumble z owocami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej