
Składniki
null
null
null
3 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
800 gramów
2 sztuki
6 sztuk
3 sztuki
1 łyżka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj na gładko szalotki z czosnkiem.
Krok 2
Imbir obierz. Obierz i zetrzyj orzech kokosowy.
Krok 3
Następnie dodaj papryczkę ostrą, imbir, kolendre, pieprz, orzechami makadamia, pastą z krewetek i goździkami.
Krok 4
Na rozgrzanej oliwie podsmaż przez chwilę Asę przyprawową. Mięso wyłóż do miski, wymieszać z przyprawami, orzechem kokosowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 5
Oblep mięsem patyczki do szaszłyków i grilluj kwadrans, aż mięso będzie gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej