Szaszłyczki drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyczki drobiowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

800 gramów

2 sztuki

6 sztuk

3 sztuki

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj na gładko szalotki z czosnkiem.

Krok 2

Imbir obierz. Obierz i zetrzyj orzech kokosowy.

Krok 3

Następnie dodaj papryczkę ostrą, imbir, kolendre, pieprz, orzechami makadamia, pastą z krewetek i goździkami.

Krok 4

Na rozgrzanej oliwie podsmaż przez chwilę Asę przyprawową. Mięso wyłóż do miski, wymieszać z przyprawami, orzechem kokosowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 5

Oblep mięsem patyczki do szaszłyków i grilluj kwadrans, aż mięso będzie gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej