
Składniki
null
null
null
3 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
800 gramów
2 sztuki
6 sztuk
3 sztuki
1 łyżka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj na gładko szalotki z czosnkiem.
Krok 2
Imbir obierz. Obierz i zetrzyj orzech kokosowy.
Krok 3
Następnie dodaj papryczkę ostrą, imbir, kolendre, pieprz, orzechami makadamia, pastą z krewetek i goździkami.
Krok 4
Na rozgrzanej oliwie podsmaż przez chwilę Asę przyprawową. Mięso wyłóż do miski, wymieszać z przyprawami, orzechem kokosowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 5
Oblep mięsem patyczki do szaszłyków i grilluj kwadrans, aż mięso będzie gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























