Szaszłyczki drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyczki drobiowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

800 gramów

2 sztuki

6 sztuk

3 sztuki

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj na gładko szalotki z czosnkiem.

Krok 2

Imbir obierz. Obierz i zetrzyj orzech kokosowy.

Krok 3

Następnie dodaj papryczkę ostrą, imbir, kolendre, pieprz, orzechami makadamia, pastą z krewetek i goździkami.

Krok 4

Na rozgrzanej oliwie podsmaż przez chwilę Asę przyprawową. Mięso wyłóż do miski, wymieszać z przyprawami, orzechem kokosowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 5

Oblep mięsem patyczki do szaszłyków i grilluj kwadrans, aż mięso będzie gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej