
Składniki
null
null
null
3 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
800 gramów
2 sztuki
6 sztuk
3 sztuki
1 łyżka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj na gładko szalotki z czosnkiem.
Krok 2
Imbir obierz. Obierz i zetrzyj orzech kokosowy.
Krok 3
Następnie dodaj papryczkę ostrą, imbir, kolendre, pieprz, orzechami makadamia, pastą z krewetek i goździkami.
Krok 4
Na rozgrzanej oliwie podsmaż przez chwilę Asę przyprawową. Mięso wyłóż do miski, wymieszać z przyprawami, orzechem kokosowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 5
Oblep mięsem patyczki do szaszłyków i grilluj kwadrans, aż mięso będzie gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej