
Składniki
null
null
null
3 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
800 gramów
2 sztuki
6 sztuk
3 sztuki
1 łyżka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj na gładko szalotki z czosnkiem.
Krok 2
Imbir obierz. Obierz i zetrzyj orzech kokosowy.
Krok 3
Następnie dodaj papryczkę ostrą, imbir, kolendre, pieprz, orzechami makadamia, pastą z krewetek i goździkami.
Krok 4
Na rozgrzanej oliwie podsmaż przez chwilę Asę przyprawową. Mięso wyłóż do miski, wymieszać z przyprawami, orzechem kokosowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 5
Oblep mięsem patyczki do szaszłyków i grilluj kwadrans, aż mięso będzie gotowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej