Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Są super na przystawkę, a przyrządzać je możesz przez okrągły rok. W sezonie na

Krok 2

grillu, potem – w piekarniku lub na patelni grillowej. Podawaj je z zimnym szampanem

Krok 3

lub białym wytrawnym winem. Też zimnym.

Krok 4

Kawałki parmezanu zawiń w plasterki szynki, ponabijaj je na patyczki do szaszłyków

Krok 5

(wcześniej namoczone w gorącej wodzie) na przemian z cząstkami gruszek. Grilluj

Krok 6

5-10 minut. Szaszłyki zdejmij z rusztu, jeszcze ciepłe posmaruj miodem i oprósz

Krok 7

tymiankiem. Ułóż na talerzach, posyp orzechami.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej