Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

93

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Są super na przystawkę, a przyrządzać je możesz przez okrągły rok. W sezonie na

Krok 2

grillu, potem – w piekarniku lub na patelni grillowej. Podawaj je z zimnym szampanem

Krok 3

lub białym wytrawnym winem. Też zimnym.

Krok 4

Kawałki parmezanu zawiń w plasterki szynki, ponabijaj je na patyczki do szaszłyków

Krok 5

(wcześniej namoczone w gorącej wodzie) na przemian z cząstkami gruszek. Grilluj

Krok 6

5-10 minut. Szaszłyki zdejmij z rusztu, jeszcze ciepłe posmaruj miodem i oprósz

Krok 7

tymiankiem. Ułóż na talerzach, posyp orzechami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kartacze pieczarkowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej