Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Są super na przystawkę, a przyrządzać je możesz przez okrągły rok. W sezonie na

Krok 2

grillu, potem – w piekarniku lub na patelni grillowej. Podawaj je z zimnym szampanem

Krok 3

lub białym wytrawnym winem. Też zimnym.

Krok 4

Kawałki parmezanu zawiń w plasterki szynki, ponabijaj je na patyczki do szaszłyków

Krok 5

(wcześniej namoczone w gorącej wodzie) na przemian z cząstkami gruszek. Grilluj

Krok 6

5-10 minut. Szaszłyki zdejmij z rusztu, jeszcze ciepłe posmaruj miodem i oprósz

Krok 7

tymiankiem. Ułóż na talerzach, posyp orzechami.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej