Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Są super na przystawkę, a przyrządzać je możesz przez okrągły rok. W sezonie na
Krok 2
grillu, potem – w piekarniku lub na patelni grillowej. Podawaj je z zimnym szampanem
Krok 3
lub białym wytrawnym winem. Też zimnym.
Krok 4
Kawałki parmezanu zawiń w plasterki szynki, ponabijaj je na patyczki do szaszłyków
Krok 5
(wcześniej namoczone w gorącej wodzie) na przemian z cząstkami gruszek. Grilluj
Krok 6
5-10 minut. Szaszłyki zdejmij z rusztu, jeszcze ciepłe posmaruj miodem i oprósz
Krok 7
tymiankiem. Ułóż na talerzach, posyp orzechami.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej