Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami
średnie
5 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Są super na przystawkę, a przyrządzać je możesz przez okrągły rok. W sezonie na
Krok 2
grillu, potem – w piekarniku lub na patelni grillowej. Podawaj je z zimnym szampanem
Krok 3
lub białym wytrawnym winem. Też zimnym.
Krok 4
Kawałki parmezanu zawiń w plasterki szynki, ponabijaj je na patyczki do szaszłyków
Krok 5
(wcześniej namoczone w gorącej wodzie) na przemian z cząstkami gruszek. Grilluj
Krok 6
5-10 minut. Szaszłyki zdejmij z rusztu, jeszcze ciepłe posmaruj miodem i oprósz
Krok 7
tymiankiem. Ułóż na talerzach, posyp orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej