Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Są super na przystawkę, a przyrządzać je możesz przez okrągły rok. W sezonie na

Krok 2

grillu, potem – w piekarniku lub na patelni grillowej. Podawaj je z zimnym szampanem

Krok 3

lub białym wytrawnym winem. Też zimnym.

Krok 4

Kawałki parmezanu zawiń w plasterki szynki, ponabijaj je na patyczki do szaszłyków

Krok 5

(wcześniej namoczone w gorącej wodzie) na przemian z cząstkami gruszek. Grilluj

Krok 6

5-10 minut. Szaszłyki zdejmij z rusztu, jeszcze ciepłe posmaruj miodem i oprósz

Krok 7

tymiankiem. Ułóż na talerzach, posyp orzechami.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z parmezanu i gruszek z miodem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa krem z pomidorów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej