Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
1 szklanka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie wraz z chlebem.
Krok 2
W moździerzu rozetrzyj pokruszony, smażony chleb z czosnkiem, dodaj kmin i ocet z sherry oraz wodę. Całość utrzyj na gładką masę.
Krok 3
Na oliwie podsmaż pokrojony szpinak.
Krok 4
Dodaj ciecierzycę i pastę z chleba oraz sól. Przykryj i duś około 15 minut. Podawaj z grzankami z chleba.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej