Szpinak z ciecierzycą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szklanka

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie wraz z chlebem.

Krok 1

W moździerzu rozetrzyj pokruszony, smażony chleb z czosnkiem, dodaj kmin i ocet z sherry oraz wodę. Całość utrzyj na gładką masę.

Krok 1

Na oliwie podsmaż pokrojony szpinak.

Krok 1

Dodaj ciecierzycę i pastę z chleba oraz sól. Przykryj i duś około 15 minut. Podawaj z grzankami z chleba.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Ciasto Cappuccino
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej