Szpinak z ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z ciecierzycą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie wraz z chlebem.

Krok 2

W moździerzu rozetrzyj pokruszony, smażony chleb z czosnkiem, dodaj kmin i ocet z sherry oraz wodę. Całość utrzyj na gładką masę.

Krok 3

Na oliwie podsmaż pokrojony szpinak.

Krok 4

Dodaj ciecierzycę i pastę z chleba oraz sól. Przykryj i duś około 15 minut. Podawaj z grzankami z chleba.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej