
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
1 szklanka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie wraz z chlebem.
Krok 2
W moździerzu rozetrzyj pokruszony, smażony chleb z czosnkiem, dodaj kmin i ocet z sherry oraz wodę. Całość utrzyj na gładką masę.
Krok 3
Na oliwie podsmaż pokrojony szpinak.
Krok 4
Dodaj ciecierzycę i pastę z chleba oraz sól. Przykryj i duś około 15 minut. Podawaj z grzankami z chleba.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej