Szpinak z ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z ciecierzycą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie wraz z chlebem.

Krok 2

W moździerzu rozetrzyj pokruszony, smażony chleb z czosnkiem, dodaj kmin i ocet z sherry oraz wodę. Całość utrzyj na gładką masę.

Krok 3

Na oliwie podsmaż pokrojony szpinak.

Krok 4

Dodaj ciecierzycę i pastę z chleba oraz sól. Przykryj i duś około 15 minut. Podawaj z grzankami z chleba.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej