Szwedzkie ciasteczka maślane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szwedzkie ciasteczka maślane

Autor: Ukasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 łyżeczki

1 łyżka

3 szklanki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, sól i proszek do pieczenia wymieszać razem. Miękkie masło z cukrem i skórką utrzeć na puch, ucierając dodać jajko i wanilię i powoli dodawać mąkę. Na koniec ciasto przegnieść ręką i włożyć na godzinę do lodówki. Z rozwałkowanego na ok 0,5 cm ciasta wykrawać figurki i piec w piekarniku nagrzanym do 180`C przez 10 do 13 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szwedzkie ciasteczka maślane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szwedzkie ciasteczka maślane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szwedzkie ciasteczka maślane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szwedzkie ciasteczka maślane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szwedzkie ciasteczka maślane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szwedzkie ciasteczka maślane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szwedzkie ciasteczka maślane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szwedzkie ciasteczka maślane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej