
Składniki
200 gramów
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
200 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie przesmaż krewetki. Dopraw je przyprawami w mini kostkach Knorr.

Krok 2
Szpinak oczyść, umyj i osącz. Pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Krok 3
W salaterce połącz szpinak, pomidory i lekko przestudzone krewetki. Przed podaniem polej je sosem i posyp grzankami.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka sałatka z krewetkami
Lubisz owoce morza i masz ochotę na sałatkę, którą przygotujesz w bardzo szybki i prosty sposób? W takim razie powinna zainteresować Cię ta propozycja – szybka sałatka z krewetkami. Będzie świetnym sposobem na przystawkę albo dodatek do serów czy wędlin. Krewetki warto przyrządzić wcześniej, żeby wystygły. Wybierz świeże albo mrożone, ale pamiętaj, że należy je smażyć krótko – w przeciwnym wypadku staną się twarde. Usuń z nich ciemną nitkę i pozbaw je pancerzyków. Umyj szpinak i pozbaw go twardych łodyżek – zamiast szpinaku możesz wykorzystać miks sałat. Dobrze pasować będzie np. lodowa, rukola i roszponka. Pokrój pomidory, najlepiej mięsiste odmiany, takie jak limy albo bawole serca, ale dobre będą także koktajlowe. Dla urozmaicenia posyp całość uprażonymi ziarnami słonecznika i pestkami dyni. Na koniec polej gęstym sosem i wymieszaj. Szybka sałatka z krewetkami może być serwowana z białym grillowanym pieczywem, doskonała będzie też ze świeżą bagietką. Przekonaj się, jak szybko przyrządzisz to wyborne danie!