
Składniki
500 gramów
3 sztuki
2 sztuki
3 szczypty
2 szczypty
100 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i posiekać, podsmażyć na patelni. (kiedy cebula się zeszkli dodać na minutę czosnek). Dodać przecier pomidorowy(ja używam firmy potravka), łyżeczkę cukru, sól, pieprz, bazylię, oregano i zioła prowansalskie. Dolać 1/4 szklanki wody. Gotować ok 10 minut. Podawać z ugotowanym al dente makaronem. Posypać startym serem. Smacznego !
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej