Szybki makaron z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki makaron z sosem pomidorowym

Autor: nataliaaaxp

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

2 sztuki

3 szczypty

2 szczypty

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i posiekać, podsmażyć na patelni. (kiedy cebula się zeszkli dodać na minutę czosnek). Dodać przecier pomidorowy(ja używam firmy potravka), łyżeczkę cukru, sól, pieprz, bazylię, oregano i zioła prowansalskie. Dolać 1/4 szklanki wody. Gotować ok 10 minut. Podawać z ugotowanym al dente makaronem. Posypać startym serem. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej