
Składniki
500 gramów
3 sztuki
2 sztuki
3 szczypty
2 szczypty
100 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i posiekać, podsmażyć na patelni. (kiedy cebula się zeszkli dodać na minutę czosnek). Dodać przecier pomidorowy(ja używam firmy potravka), łyżeczkę cukru, sól, pieprz, bazylię, oregano i zioła prowansalskie. Dolać 1/4 szklanki wody. Gotować ok 10 minut. Podawać z ugotowanym al dente makaronem. Posypać startym serem. Smacznego !
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej