Szybki makaron z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki makaron z sosem pomidorowym

Autor: nataliaaaxp

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

2 sztuki

3 szczypty

2 szczypty

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i posiekać, podsmażyć na patelni. (kiedy cebula się zeszkli dodać na minutę czosnek). Dodać przecier pomidorowy(ja używam firmy potravka), łyżeczkę cukru, sól, pieprz, bazylię, oregano i zioła prowansalskie. Dolać 1/4 szklanki wody. Gotować ok 10 minut. Podawać z ugotowanym al dente makaronem. Posypać startym serem. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej