Szybki makaron z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki makaron z sosem pomidorowym

Autor: nataliaaaxp

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

2 sztuki

3 szczypty

2 szczypty

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i posiekać, podsmażyć na patelni. (kiedy cebula się zeszkli dodać na minutę czosnek). Dodać przecier pomidorowy(ja używam firmy potravka), łyżeczkę cukru, sól, pieprz, bazylię, oregano i zioła prowansalskie. Dolać 1/4 szklanki wody. Gotować ok 10 minut. Podawać z ugotowanym al dente makaronem. Posypać startym serem. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki makaron z sosem pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej