Szybkie jajka w majonezie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie jajka w majonezie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

4 sztuki

null

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zalej wodą i ugotuj na twardo, odcedź, obierz ze skorupek, ostudź.

Krok 2

Pomidora i ogórka umyj i posiekaj w drobną kostkę.

Krok 3

Ostudzone jajka również posiekaj na drobno, następnie wymieszaj z pomidorem i ogórkami.

Krok 4

Dodaj majonez, wymieszaj dokładnie, dopraw wg uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie jajka w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie jajka w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie jajka w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie jajka w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie jajka w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie jajka w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie jajka w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie jajka w majonezie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej