
Składniki
1 sztuka
null
4 sztuki
null
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka zalej wodą i ugotuj na twardo, odcedź, obierz ze skorupek, ostudź.
Krok 2
Pomidora i ogórka umyj i posiekaj w drobną kostkę.
Krok 3
Ostudzone jajka również posiekaj na drobno, następnie wymieszaj z pomidorem i ogórkami.
Krok 4
Dodaj majonez, wymieszaj dokładnie, dopraw wg uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej