Składniki
1 sztuka
null
4 sztuki
null
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka zalej wodą i ugotuj na twardo, odcedź, obierz ze skorupek, ostudź.
Krok 2
Pomidora i ogórka umyj i posiekaj w drobną kostkę.
Krok 3
Ostudzone jajka również posiekaj na drobno, następnie wymieszaj z pomidorem i ogórkami.
Krok 4
Dodaj majonez, wymieszaj dokładnie, dopraw wg uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej