
Składniki
1 sztuka
null
4 sztuki
null
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka zalej wodą i ugotuj na twardo, odcedź, obierz ze skorupek, ostudź.
Krok 2
Pomidora i ogórka umyj i posiekaj w drobną kostkę.
Krok 3
Ostudzone jajka również posiekaj na drobno, następnie wymieszaj z pomidorem i ogórkami.
Krok 4
Dodaj majonez, wymieszaj dokładnie, dopraw wg uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej