Adzymka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Adzymka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

1347 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

335 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników wyrabiamy takie ciasto, jak na pierogi.

Krok 2

Dzielimy je na 10 części i każdą z nich rozwałkowujemy na placek grubości 1 centymetra.

Krok 3

Pieczemy placki z obu stron na płycie kuchennej lub na żeliwnej patelni.

Krok 4

Podajemy na ciepło lub na zimno z masłem albo miodem.

1

Opinie o przepisie

  • Wiktoria Czyż

    Wiktoria Czyż , 04.10.2018

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej