Adzymka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Adzymka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

1346 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

325 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników wyrabiamy takie ciasto, jak na pierogi.

Krok 2

Dzielimy je na 10 części i każdą z nich rozwałkowujemy na placek grubości 1 centymetra.

Krok 3

Pieczemy placki z obu stron na płycie kuchennej lub na żeliwnej patelni.

Krok 4

Podajemy na ciepło lub na zimno z masłem albo miodem.

1

Opinie o przepisie

  • Wiktoria Czyż

    Wiktoria Czyż , 04.10.2018

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej