
Składniki
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z podanych składników wyrabiamy takie ciasto, jak na pierogi.
Krok 2
Dzielimy je na 10 części i każdą z nich rozwałkowujemy na placek grubości 1 centymetra.
Krok 3
Pieczemy placki z obu stron na płycie kuchennej lub na żeliwnej patelni.
Krok 4
Podajemy na ciepło lub na zimno z masłem albo miodem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej