Adzymka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

1333 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

322 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 kilogram

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników wyrabiamy takie ciasto, jak na pierogi.

Krok 2

Dzielimy je na 10 części i każdą z nich rozwałkowujemy na placek grubości 1 centymetra.

Krok 3

Pieczemy placki z obu stron na płycie kuchennej lub na żeliwnej patelni.

Krok 4

Podajemy na ciepło lub na zimno z masłem albo miodem.

1

Opinie o przepisie

  • Wiktoria Czyż

    Wiktoria Czyż

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej