
Składniki
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z podanych składników wyrabiamy takie ciasto, jak na pierogi.
Krok 2
Dzielimy je na 10 części i każdą z nich rozwałkowujemy na placek grubości 1 centymetra.
Krok 3
Pieczemy placki z obu stron na płycie kuchennej lub na żeliwnej patelni.
Krok 4
Podajemy na ciepło lub na zimno z masłem albo miodem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej