Oliwki z bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki z bekonem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Oliwki owijaj bekonem i podawaj.

Krok 1

Plastry bekonu przesmaż lekko na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Osusz na ręcznikach papierowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińska zupa z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej