PRZEPISY.PL

Krewetki tempura

  • 15
  • 8
  • Średnie
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • olej500 ml
  • sól
  • mleko0.5 szklanki
  • jajka2 szt
  • krewetki1 kg
  • mąka2.5 szklanki
  • mąka ziemniaczana1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia1 łyżeczka
    • Krok 1

      0,75 szklanki mąki zmieszaj z proszkiem do pieczenia, mączką ziemniaczaną, solą, roztrzepanymi jajkami, 2 łyżkami oleju oraz mlekiem. Powinno Ci powstać dosyć rzadkie ciasto.
    • Krok 2

      Krewetki oczyść, umyj i osusz. Resztę mąki wsyp na talerz.
    • Krok 3

      Obtaczaj w niej krewetki, a następnie zanurzaj w cieście.
    • Krok 4

      Wrzucaj je na rozgrzany głęboki olej i smaż przez niecałe 3 minuty. Podawaj na gorąco.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    17
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    7
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe
    122
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    165
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe