Krewetki tempura przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki tempura

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

null

0.5 szklanki

2 sztuki

1 kilogram

2.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

0,75 szklanki mąki zmieszaj z proszkiem do pieczenia, mączką ziemniaczaną, solą, roztrzepanymi jajkami, 2 łyżkami oleju oraz mlekiem. Powinno Ci powstać dosyć rzadkie ciasto.

Krok 2

Krewetki oczyść, umyj i osusz. Resztę mąki wsyp na talerz.

Krok 3

Obtaczaj w niej krewetki, a następnie zanurzaj w cieście.

Krok 4

Wrzucaj je na rozgrzany głęboki olej i smaż przez niecałe 3 minuty. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej