Krewetki tempura przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki tempura

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

null

0.5 szklanki

2 sztuki

1 kilogram

2.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

0,75 szklanki mąki zmieszaj z proszkiem do pieczenia, mączką ziemniaczaną, solą, roztrzepanymi jajkami, 2 łyżkami oleju oraz mlekiem. Powinno Ci powstać dosyć rzadkie ciasto.

Krok 2

Krewetki oczyść, umyj i osusz. Resztę mąki wsyp na talerz.

Krok 3

Obtaczaj w niej krewetki, a następnie zanurzaj w cieście.

Krok 4

Wrzucaj je na rozgrzany głęboki olej i smaż przez niecałe 3 minuty. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej