Krewetki tempura przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki tempura

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

null

0.5 szklanki

2 sztuki

1 kilogram

2.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

0,75 szklanki mąki zmieszaj z proszkiem do pieczenia, mączką ziemniaczaną, solą, roztrzepanymi jajkami, 2 łyżkami oleju oraz mlekiem. Powinno Ci powstać dosyć rzadkie ciasto.

Krok 2

Krewetki oczyść, umyj i osusz. Resztę mąki wsyp na talerz.

Krok 3

Obtaczaj w niej krewetki, a następnie zanurzaj w cieście.

Krok 4

Wrzucaj je na rozgrzany głęboki olej i smaż przez niecałe 3 minuty. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Szarlotka z kokosem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej