Składniki
500 mililitrów
null
0.5 szklanki
2 sztuki
1 kilogram
2.5 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
0,75 szklanki mąki zmieszaj z proszkiem do pieczenia, mączką ziemniaczaną, solą, roztrzepanymi jajkami, 2 łyżkami oleju oraz mlekiem. Powinno Ci powstać dosyć rzadkie ciasto.
Krok 2
Krewetki oczyść, umyj i osusz. Resztę mąki wsyp na talerz.
Krok 3
Obtaczaj w niej krewetki, a następnie zanurzaj w cieście.
Krok 4
Wrzucaj je na rozgrzany głęboki olej i smaż przez niecałe 3 minuty. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej