Krewetki tempura przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki tempura

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

null

0.5 szklanki

2 sztuki

1 kilogram

2.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

0,75 szklanki mąki zmieszaj z proszkiem do pieczenia, mączką ziemniaczaną, solą, roztrzepanymi jajkami, 2 łyżkami oleju oraz mlekiem. Powinno Ci powstać dosyć rzadkie ciasto.

Krok 2

Krewetki oczyść, umyj i osusz. Resztę mąki wsyp na talerz.

Krok 3

Obtaczaj w niej krewetki, a następnie zanurzaj w cieście.

Krok 4

Wrzucaj je na rozgrzany głęboki olej i smaż przez niecałe 3 minuty. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki tempura - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej