
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
3 sztuki
1 sztuka
0.2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj, osusz i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Krok 2
Następnie obierz je ze skórki, pokrój w plastry.
Krok 3
Następnie wymieszaj wszystkie i posyp liśćmi mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej