Składniki
2 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
150 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżeczka
6 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę obierz i pokrój na skos na cienkie plasterki.
Krok 2
Kalafiora podziel na różyczki i pokrój.
Krok 3
Kapustę pak choi pokrój w grube plastry, a fasolkę w kawałki o długości 3 cm.
Krok 4
Czosnek i cebulki posiekaj i smaż na rozgrzanym oleju przez minutę.
Krok 5
Dodaj pastę chili, wymieszaj. Dodaj marchewkę, kalafior, smaż ciągle mieszając około 3 minuty.
Krok 6
Dodaj kapustę, fasolkę, smaż 2 minuty. Dodaj sos sojowy, wino ryżowe, wymieszaj.
Krok 7
Masło orzechowe wymieszaj z mlekiem kokosowym, wlej do warzyw, gotuj około 1 minuty, cały czas mieszając.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej