Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

150 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

6 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz i pokrój na skos na cienkie plasterki.

Krok 2

Kalafiora podziel na różyczki i pokrój.

Krok 3

Kapustę pak choi pokrój w grube plastry, a fasolkę w kawałki o długości 3 cm.

Krok 4

Czosnek i cebulki posiekaj i smaż na rozgrzanym oleju przez minutę.

Krok 5

Dodaj pastę chili, wymieszaj. Dodaj marchewkę, kalafior, smaż ciągle mieszając około 3 minuty.

Krok 6

Dodaj kapustę, fasolkę, smaż 2 minuty. Dodaj sos sojowy, wino ryżowe, wymieszaj.

Krok 7

Masło orzechowe wymieszaj z mlekiem kokosowym, wlej do warzyw, gotuj około 1 minuty, cały czas mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej