Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

150 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

6 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz i pokrój na skos na cienkie plasterki.

Krok 2

Kalafiora podziel na różyczki i pokrój.

Krok 3

Kapustę pak choi pokrój w grube plastry, a fasolkę w kawałki o długości 3 cm.

Krok 4

Czosnek i cebulki posiekaj i smaż na rozgrzanym oleju przez minutę.

Krok 5

Dodaj pastę chili, wymieszaj. Dodaj marchewkę, kalafior, smaż ciągle mieszając około 3 minuty.

Krok 6

Dodaj kapustę, fasolkę, smaż 2 minuty. Dodaj sos sojowy, wino ryżowe, wymieszaj.

Krok 7

Masło orzechowe wymieszaj z mlekiem kokosowym, wlej do warzyw, gotuj około 1 minuty, cały czas mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej