Warzywa w sosie z orzeszków ziemnych

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżeczka

2 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz i pokrój na skos na cienkie plasterki.

Krok 1

Kalafiora podziel na różyczki i pokrój.

Krok 1

Kapustę pak choi pokrój w grube plastry, a fasolkę w kawałki o długości 3 cm.

Krok 1

Czosnek i cebulki posiekaj i smaż na rozgrzanym oleju przez minutę.

Krok 1

Dodaj pastę chili, wymieszaj. Dodaj marchewkę, kalafior, smaż ciągle mieszając około 3 minuty.

Krok 1

Dodaj kapustę, fasolkę, smaż 2 minuty. Dodaj sos sojowy, wino ryżowe, wymieszaj.

Krok 1

Masło orzechowe wymieszaj z mlekiem kokosowym, wlej do warzyw, gotuj około 1 minuty, cały czas mieszając.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej