Tarta z budyniem i owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

0.5 opakowania

1 opakowanie

10 łyżeczek

4 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

masa:

1 litr

4 opakowania

dodatkowo:

2 opakowania

5 sztuk

5 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto, schłodzić 20 min. w lodówce.

Krok 2

Blaszkę do tarty posmarować lekko tłuszczem, wyłożyć ciastem, boki też, nakłuć widelcem. Piec w 180° C 20-25 min. na złoty kolor.

Krok 3

Na upieczone ciasto wylać ugotowany gorący budyń, ułożyć owoce, wstawić do lodówki, aż budyń dobrze zastygnie.

Krok 4

Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody, wystudzić.

Krok 5

Dobrze tężejącą galaretką zalać owoce (zalewamy łyżką). Wstawić do lodówki, do zastygnięcia.

Krok 6

Tarta jest najlepsza na drugi dzień, gdy ciasto zmięknie. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z budyniem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z budyniem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z budyniem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z budyniem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z budyniem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z budyniem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z budyniem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej