Składniki
2 sztuki
null
null
3 łyżki
70 gramów
3 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
500 gramów
1 łyżka
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew pokrój w kostkę, a pory w plasterki.
Krok 2
Pory podsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj marchew i smaż jeszcze 5 minut.
Krok 3
W dużej misce wymieszaj sery z dwoma jajkami, warzywami z patelni oraz ziołami. Dopraw.
Krok 4
Rozwałkować 0,7 ciasta i wyłóż nim dno wysmarowanej tłuszcze formy. Wyłóż nadzienie i przykryj paskami zrobionymi z reszty ciasta.
Krok 5
Pozostałe jajko wymieszaj z mlekiem i posmaruj nim wierzch tarty. Piecz 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej