Tarta ziołowo – warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta ziołowo – warzywna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

3 łyżki

70 gramów

3 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

500 gramów

1 łyżka

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew pokrój w kostkę, a pory w plasterki.

Krok 2

Pory podsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj marchew i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 3

W dużej misce wymieszaj sery z dwoma jajkami, warzywami z patelni oraz ziołami. Dopraw.

Krok 4

Rozwałkować 0,7 ciasta i wyłóż nim dno wysmarowanej tłuszcze formy. Wyłóż nadzienie i przykryj paskami zrobionymi z reszty ciasta.

Krok 5

Pozostałe jajko wymieszaj z mlekiem i posmaruj nim wierzch tarty. Piecz 40 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa seczuańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej