
Składniki
2 sztuki
null
null
3 łyżki
70 gramów
3 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
500 gramów
1 łyżka
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew pokrój w kostkę, a pory w plasterki.
Krok 2
Pory podsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj marchew i smaż jeszcze 5 minut.
Krok 3
W dużej misce wymieszaj sery z dwoma jajkami, warzywami z patelni oraz ziołami. Dopraw.
Krok 4
Rozwałkować 0,7 ciasta i wyłóż nim dno wysmarowanej tłuszcze formy. Wyłóż nadzienie i przykryj paskami zrobionymi z reszty ciasta.
Krok 5
Pozostałe jajko wymieszaj z mlekiem i posmaruj nim wierzch tarty. Piecz 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej