Tarta ziołowo – warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta ziołowo – warzywna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

3 łyżki

70 gramów

3 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

500 gramów

1 łyżka

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew pokrój w kostkę, a pory w plasterki.

Krok 2

Pory podsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj marchew i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 3

W dużej misce wymieszaj sery z dwoma jajkami, warzywami z patelni oraz ziołami. Dopraw.

Krok 4

Rozwałkować 0,7 ciasta i wyłóż nim dno wysmarowanej tłuszcze formy. Wyłóż nadzienie i przykryj paskami zrobionymi z reszty ciasta.

Krok 5

Pozostałe jajko wymieszaj z mlekiem i posmaruj nim wierzch tarty. Piecz 40 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej