Tarta ziołowo – warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tarta ziołowo – warzywna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

3 łyżki

70 gramów

3 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

500 gramów

1 łyżka

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew pokrój w kostkę, a pory w plasterki.

Krok 2

Pory podsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj marchew i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 3

W dużej misce wymieszaj sery z dwoma jajkami, warzywami z patelni oraz ziołami. Dopraw.

Krok 4

Rozwałkować 0,7 ciasta i wyłóż nim dno wysmarowanej tłuszcze formy. Wyłóż nadzienie i przykryj paskami zrobionymi z reszty ciasta.

Krok 5

Pozostałe jajko wymieszaj z mlekiem i posmaruj nim wierzch tarty. Piecz 40 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej