Tort makowy

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

polewa:

3 łyżki

6 łyżek

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

POLEWA: Masło roztopić, dodać kakao i mleko. Zdjąć z ognia. Smacznego :)

Krok 3

Po upieczeniu polać polewą nie za gorącą, można również ozdobić kokosem, jak kto lubi.

Krok 4

Na koniec wlać zimną roztopioną Kasię i wymieszać. Szybko wlać do małej tortownicy.

Krok 5

Potem wlać ubite jajka i delikatnie wymieszać.

Krok 6

Mak, mąkę, cukier, aromat migdałowy i proszek do pieczenia wymieszać.

Krok 7

Cały mak zaparzyć na sitku i ostudzić.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej