Tort urodzinowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

63 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij
Tort urodzinowy

Składniki

ciasto:

1.5 szklanki

1.5 szklanki

9 sztuk

1.5 łyżeczki

krem:

1 opakowanie

500 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Gotowe ciasto wylać do dużej natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy.

Krok 4

Piec ok. 40 minut.

Krok 5

Masę przygotować wg przepisu na opakowaniu, gotową przełożyć tort.

Krok 6

Galaretkę rozpuścić w 1/4 szkl. wody, ubić śmietankę, dodać tężejącą galaretkę.

Krok 7

Udekorować wykonaną masą, można użyć gotowych stokrotek płatkowych i pisaków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort urodzinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort urodzinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort urodzinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort urodzinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort urodzinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort urodzinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort urodzinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej