Tortilla z mąki kukurydzianej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z mąki kukurydzianej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

32

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

176 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

380 mililitrów

2 łyżeczki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj sól i wymieszaj. Powoli dolewaj wodę, wyrabiaj ciasto do czasu, gdy osiągnie gładkość i konsystencję ciasta makaronowego.

Krok 2

Rozwałkuj na cieniutkie placki między dwoma kawałkami pergaminu.

Krok 3

Smaż na dużej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu na złotobrązowy kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej