
Składniki
380 mililitrów
2 łyżeczki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj sól i wymieszaj. Powoli dolewaj wodę, wyrabiaj ciasto do czasu, gdy osiągnie gładkość i konsystencję ciasta makaronowego.
Krok 2
Rozwałkuj na cieniutkie placki między dwoma kawałkami pergaminu.
Krok 3
Smaż na dużej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu na złotobrązowy kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej