Składniki
380 mililitrów
2 łyżeczki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj sól i wymieszaj. Powoli dolewaj wodę, wyrabiaj ciasto do czasu, gdy osiągnie gładkość i konsystencję ciasta makaronowego.
Krok 2
Rozwałkuj na cieniutkie placki między dwoma kawałkami pergaminu.
Krok 3
Smaż na dużej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu na złotobrązowy kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
18 osób ogląda przepis: 
Ciasto metrowiec
15 min.
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej