Tortilla z mąki kukurydzianej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z mąki kukurydzianej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

15

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

380 mililitrów

2 łyżeczki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj sól i wymieszaj. Powoli dolewaj wodę, wyrabiaj ciasto do czasu, gdy osiągnie gładkość i konsystencję ciasta makaronowego.

Krok 2

Rozwałkuj na cieniutkie placki między dwoma kawałkami pergaminu.

Krok 3

Smaż na dużej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu na złotobrązowy kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z mąki kukurydzianej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej