
Składniki
null
150 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, soli i 200 ml wody przygotuj ciasto i podziel je na 10 porcji.
Krok 2
Następnie z każdej porcji uformuj kulkę.
Krok 3
Każdą kulkę rozwałkuj na placuszek o średnicy 10 cm.
Krok 4
Usmaż na suchej patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej