Tortille przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortille

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

150 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, soli i 200 ml wody przygotuj ciasto i podziel je na 10 porcji.

Krok 2

Następnie z każdej porcji uformuj kulkę.

Krok 3

Każdą kulkę rozwałkuj na placuszek o średnicy 10 cm.

Krok 4

Usmaż na suchej patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortille - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej