Tosty z serem, gruszką i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty z serem, gruszką i orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.3 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

null szczypt

3 łyżki

1 łyżka

80 gramów

8 sztuk

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę posiekaj drobno. Gruszkę pokrój w plastry,

Krok 2

Na rozgrzanym maśle podsmaż szalotkę i wyjmij ją łyżką cedzakową.

Krok 3

Na patelnię wyłóż pokrojone w plastry gruszki i podsmaż je 2 minuty, zalej winem i poczekaj, gdy odparuje, po czym odsączyć gruszki na papierowym ręczniku.

Krok 4

Posyp cynamonem i odstaw do ostygnięcia.

Krok 5

Opiecz tosty w piekarniku, pokrój na trójkąty i układaj na wierzchu plasterki sera, warstwę szalotki i plaster kruszki. Opiekaj jeszcze 4 minuty, po czym oprósz natką i posyp orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z serem, gruszką i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z serem, gruszką i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z serem, gruszką i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z serem, gruszką i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z serem, gruszką i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z serem, gruszką i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z serem, gruszką i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z serem, gruszką i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej