
Składniki
null
null
0.3 szklanki
1 sztuka
2 sztuki
null szczypt
3 łyżki
1 łyżka
80 gramów
8 sztuk
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotkę posiekaj drobno. Gruszkę pokrój w plastry,
Krok 2
Na rozgrzanym maśle podsmaż szalotkę i wyjmij ją łyżką cedzakową.
Krok 3
Na patelnię wyłóż pokrojone w plastry gruszki i podsmaż je 2 minuty, zalej winem i poczekaj, gdy odparuje, po czym odsączyć gruszki na papierowym ręczniku.
Krok 4
Posyp cynamonem i odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
Opiecz tosty w piekarniku, pokrój na trójkąty i układaj na wierzchu plasterki sera, warstwę szalotki i plaster kruszki. Opiekaj jeszcze 4 minuty, po czym oprósz natką i posyp orzechami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej