Tradycyjny keks przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tradycyjny keks

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

208 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Dodać ubitą pianę z białek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i makiem.

Krok 3

Na koniec oprószone mąką bakalie.

Krok 4

Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.

Krok 5

Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej