Tradycyjny keks

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

223

208 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Dodać ubitą pianę z białek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i makiem.

Krok 3

Na koniec oprószone mąką bakalie.

Krok 4

Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.

Krok 5

Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny keks - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej