Tradycyjny kołacz z serem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

17

267 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

207 osób wydrukowało

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.4 litra

20 dekagramów

1 kilogram

2 sztuki

20 dekagramów

1 opakowanie

6 dekagramów

1 szczypta

masa serowa:

1 kilogram

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

posypka:

50 dekagramów

1 kilogram

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać wszystkie składniki ciasta i na koniec zalać rozrobionymi w mleku drożdżami.

Krok 2

Wyrabiać tak długo, aż zacznie odchodzić od dłoni, odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia, po czym wyłożyć na blaszkę i na wierzch wyłożyć masę serową.

Krok 3

Do masy można dodać jeszcze ulubione bakalie.

Krok 4

Wyrobić składniki posypki i ułożyć na wierzchu, do połowy można dodać kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny kołacz z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny kołacz z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny kołacz z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny kołacz z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny kołacz z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny kołacz z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny kołacz z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kołacz z kruszonką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej