Ufo

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

1 łyżeczka

0.75 szklanki

3 łyżeczki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy i studzimy budyń i ucieramy z Kasią. Biszkopty smarujemy powidłami i zlepiamy.

Krok 2

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Miksować do jednolitej masy. Dodajemy mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia na końcu dodajemy kakao.

Krok 3

Na blachę wlewamy większą część masy, układamy na niej biszkopty i zalewamy reszta ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ufo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ufo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ufo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ufo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ufo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ufo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ufo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej