Venus

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

8 sztuk

8 łyżek

8 łyżek

2 łyżeczki

masa:

0.5 kilograma

4 łyżki

0.5 litra

1 opakowanie

krokant:

0.5 opakowania

0.5 szklanki

20 dekagramów

dodatkowo:

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPTY: Białka ubić z cukrem dodać żółtka, następnie mąkę i proszek do pieczenia i piec 2 biszkopty.

Krok 2

MASA: Ser mascarpone utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru. Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wody. Do ubitej śmietany dodać tężejącą galaretkę i ubić.

Krok 3

KROKANT: kokos, Kasię i cukier razem wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji, po wyrobieniu włożyć do pieca i prażyć aż do uzyskania złotego koloru.

Krok 4

WYKONANIE: Na biszkopcie posmarować serek mascarpone, na to wyłożyć śmietanę z galaretką, przykryć drugim biszkoptem.

Krok 5

Posmarować górę dżemem brzoskwiniowym, a na wierzch posypać zrumienionym kokosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Venus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Venus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Venus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Venus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Venus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Venus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Venus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej