Venus

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

9

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

8 sztuk

2 łyżeczki

0.5 szklanki

8 łyżek

dodatkowo:

1 puszka

krokant:

20 dekagramów

masa:

4 łyżki

1 opakowanie

0.5 kilograma

0.5 litra

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPTY: Białka ubić z cukrem dodać żółtka, następnie mąkę i proszek do pieczenia i piec 2 biszkopty.

Krok 2

MASA: Ser mascarpone utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru. Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wody. Do ubitej śmietany dodać tężejącą galaretkę i ubić.

Krok 3

KROKANT: kokos, Kasię i cukier razem wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji, po wyrobieniu włożyć do pieca i prażyć aż do uzyskania złotego koloru.

Krok 4

WYKONANIE: Na biszkopcie posmarować serek mascarpone, na to wyłożyć śmietanę z galaretką, przykryć drugim biszkoptem.

Krok 5

Posmarować górę dżemem brzoskwiniowym, a na wierzch posypać zrumienionym kokosem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej