Wafelek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 litry

1.5 kilograma

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Po godzinie jest już gotowe :D SMACZNEGO!!!

Krok 3

Przykryć ściereczką, położyć deseczkę, a na wierzch postawić garnek z wodą, aby się odciążyło.

Krok 4

Gorącą masą przekładać wafle.

Krok 5

Rozbić wszystko na jednolitą masę robotem.

Krok 6

Po ugotowaniu, krówki mają kolor krówkowy. Dodać pół Kasi.

Krok 7

Mleko z cukrem gotować ok. 3 godzin na wolnym ogniu (UWAGA KIPI!!!).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wafelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wafelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wafelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wafelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wafelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wafelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wafelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kulki z herbatników
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej